Osoblje jedne nemačke poslastičarnice izumelo je jedinstven način izvoza čuvene Švarcvald torte u daleke zemlje - torta u konzervi. Ideju je dobio glavni poslastičar Johan Ruf pošto mu je sestra, koja živi u SAD, tražila da joj pošalje peciva iz njihovog rodnog sela u blizini Švarcvalda, planinske oblasti na jugozapadu Nemačke.Rufova poslastičarnica je prvu Švarcvald tortu u konzervi prodala novembra prošle godine, a od tada je cifra premašila 10.000 isporuka.
Osoblje jedne nemačke poslastičarnice izumelo je jedinstven način izvoza čuvene Švarcvald torte u daleke zemlje - torta u konzervi, preneo je danas Rojters.
Ideju je dobio glavni poslastičar Johan Ruf pošto mu je sestra, koja živi u SAD, tražila da joj pošalje peciva iz njihovog rodnog sela u blizini Švarcvalda, planinske oblasti na jugozapadu Nemačke.
Rufova poslastičarnica je prvu Švarcvald tortu u konzervi prodala novembra prošle godine, a od tada je cifra premašila 10.000 isporuka.
"Veliki broj kolega je bio skeptičan i rekao da moja zamisao neće zaživeti i da neću ništa prodati", rekao je Johan, dodajući da se torta, kada je gotova, seče na parčad i pakuje u konzerve.
Ruf je objasnio da su najverniji kupci i naručioci, uglavnom, Nemci koji žive u inostranstvu i žele da osete "domaću poslasticu".
Švarcvald je regija poznata po svojim slatkišima i voćnim tortama, od kojih je jedna bila servirana na prošlonedeljnom venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton.